Een mooie kampeervakantie in het zicht

eva kamperen

Sinds december 2015 is er een nieuwe man in mijn leven. Het was liefde op het eerste gezicht. Slechts een beetje last van bindingsangst deze keer. De eerste uren verliepen wat stroef, maar we waren de dag na onze kennismaking meteen ontzettend close. Het feit dat ie af en toe scheetjes laat in de zetel neem ik er graag bij. Net als het feit dat ie op vier poten loopt en soms eens op de mat pist. Olav is een hond. Met een frons en overijverige darmen, dus. Maar vooral zo’n goed karakter dat het niet meer zo evident is om mijn trekrugzak in te pakken en voor maanden naar de andere kant van de wereld te trekken. Moeilijk voor mijn hartje en het zijne. En dus plan ik deze zomer een kampeervakantie, zodat we onze liefde gewoon onder de Franse of de Spaanse zon kunnen vieren. Naast Kees en Ria uit Groningen.

We laden de auto vol en rijden langs de Route Du Soleil naar een paradijsje in de natuur. Back to basics, ik hou er wel van. Maar wel back to basics met een stoel onder mijn kont en een luchtmatras, het moet iets weg hebben van vakantie, nietwaar? Een klein beetje comfort tussen de mieren en een rol toiletpapier die ik meeneem naar de sanitaire blok. Pas op, ik ga niet overdrijven. Geen vijf sterren-camper, een tent. Maar liefst met twee compartimenten, zodat Olav en zijn mannelijkheid mijn nachtrust niet verstoren.

En dus start ik mijn zoektocht naar een kampeeruitzet op 2dehands.be. Want het is me opgevallen dat kamperen net als de sneakers van Kanye West en manbuns echt iets voor hipsters is. Worsten braden boven het kampvuur, een fancy bodywarmer voor als de Mistral opkomt of een klaptafel met bijpassende stoelen mét leuningen. Kampeerspullen zijn gewoon duur. En omdat ik al mijn geld er in Azië al heb doorgejast en Olav toch een stukje van de wereld wil laten zien moet het lowbudget. Dus heb je nog een klaptafel staan in het tuinhuis? Of een tent met daarop vlekken van de muggen die je verslagen hebt? Of zo’n zeteltje met een gat in de leuning waar ik dan mijn beker met lauwe witte wijn in kan parkeren? En ze staan daar wat te bestoffen? Dan zie ik het wel passeren op 2dehands.be.

En dan fantaseren Olav en ik deze zomer bij de Mediteraanse ondergaande zon hoe Jos zijn Jacqueline ten huwelijk vroeg aan de Spaanse Costa en later die avond hun namen en een hartje graveerden in de tafel waar nu mijn aangekoekte pasta van het avondmaal een uurtje geleden een feestmaal vormt voor vliegen.

Het wordt een mooie hete zomer op de camping. Niet hip, maar wel geriefelijk, goedkoop én vooral: met een verhaal.

Eva Daeleman

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.