De vinylplaten van mijn papa

vinylgina

Het was een oproep van een vriend, op facebook, die mijn aandacht trok en mijn jeugd weer helemaal terug bracht.

“Okee beste vrienden, ik ben dus op zoek naar tweedehands platen (LP’s) of singles voor op m’n retro platenspeler. Wie kan me helpen?“

Als dochter van een gepassioneerde muziekliefhebber en gitarist bestond mijn jeugd uit de scheurende riffs van Jimi Hendrix, de beats van The Rolling Stones en de wonderlijke klanken van Pink Floyd.

Mijn liefde voor muziek kwam pas later maar de grote platencollectie van papa stak wel mijn ogen uit als klein meisje. Het was een winterse middag en mijn zusje en ik wilden graag winkeltje spelen.

“Maar wat verkopen we dan?”

– “Euh, de schoenen van mama?”

“Neen, die heeft er niet genoeg voor een hele winkel.” ( Dat zou haar dochter later beter doen haha ) “ Wat denk je van papa zijn platen?”

– “Ok, da’s goed”

“Maar aan hoeveel verkopen we de platen?”

– “Geen idee, wat denk je van 10 frank…” ( jaja, wij waren jong in het pre-euro tijdperk )

En toen ging het fout. Kleine Geena nam een alcoholstift en schreef op alle hoezen, alle hoezen dus…, in mooi kinderlijk geschrift 10fr. Tot op de dag van vandaag kosten de vinyl platen van mijn papa nog steeds 10fr, zo staat het nog steeds te lezen op zijn platen… Bij deze, zoveel jaren later: lieve papa, sorry voor mijn kinderlijk enthousiasme. Ik besmeurde je hoezen en wilde ze dan nog veel te goedkoop verkopen ;-). Toen wist ik niet hoe ik het moest goedmaken.

Dat weet ik nu wel…

Wat denk je, samen eens snuisteren op 2dehands.be op zoek naar vinylplaten die je nog kan toevoegen aan je collectie? Al je helden zijn terug te vinden tussen de 75019 zoekertjes in de vinyl afdeling! In het digitale muziektijdperk zijn vinylplaten echte hebbedingetjes geworden. Geef toe, de plaat voorzichtig uit de hoes halen, stof afblazen en dan de naald mooi in de eerste groef leggen, da’s een heerlijk spannend gevoel.

Geena Lisa

vinylplaten

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.