Hoe je paastafel nog vrolijker te maken

coverpic

Ondanks het feit dat ik niet katholiek ben opgevoed, heb ik toch wel iets met Pasen. Of misschien heb ik wel iets met ieder feest dat aanleiding geeft om onze tafel, gang living, ….. kortom ons huis, extra mooi te versieren.
Ik hou namelijk van versieren. Zoveel dat ik er een boek aan gewijd heb, “ Te gast bij Florina”. Daar spoor ik mensen aan om met weinig middelen en even zo weinig tijd, toch af en toe wat speciale aandacht te geven aan hun huis.

En dat wil ik nu graag weer doen. Want hoe je het ook draait of keert, in deze drukke tijden is het broodnodig af en toe tijd te maken voor wat uiteindelijk toch het belangrijkste is: de mensen die we graag zien. Heerlijk is het om met je gezin, of met familie, op zondag lekker lang te brunchen met lekker vers brood, versgeperst fruitsap, zoete koeken, feestelijk beleg, en natuurlijk een leger eitjes voor deze speciale gelegenheid.
Ik hou ervan om voor mijn tafel een thema te kiezen, wat makkelijk is dit keer, en eieren in alle kleuren en vormen en materialen zijn toegelaten. Vervolgens kies ik mijn basiskleuren waarmee ik dan varieer om een vrolijke en niet te drukke tafel te maken. En het belangrijkste: attributen! Ik ga steeds om zoek naar eenvoudige, alledaagse voorwerpen waarmee ik buiten de lijntjes ga kleuren.

Pasen

paastafel
Dit keer ga ik voor weckpotten. Ze hebben iets heerlijk nostalgisch, mijn oma maakte er de heerlijkste opgelegde groenten in klaar, en zijn dus ideaal voor de gelegenheid. Bovendien kan je er werkelijk alles mee. Je kan ze gebruiken als vaas voor kleurige bloemen, als flesje voor het lievelingsdrankje van mijn man: cranberry sap, als origineel kommetje om een salade mét eitjes natuurlijk in op te dienen, om je chocolade eitjes in te stoppen, om je dessert in te presenteren, en nog vele vele dingen meer.

Geniet in ieder geval van het lekker eten, het warme gezelschap, en de tafel waar je vanzelf vrolijk van wordt.

Dat ga ik ook doen, beloofd!

Veerle Dobbelaere

pasen

pasen

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.