Ik koop een fiets

gina fiets

Enkele jaren geleden heb ik me, door mijn lief,  laten overhalen om een mountainbike aan te schaffen. Een fiets dus om door de velden te krossen en door kleine, modderige paadjes “off road” te rijden… Ik was mijn hele leven al prima ballerina en liefhebber van joggen… Fietsen is dus niet mijn sterkste kant. Natuurlijk is braaf op het fietspad rijden geen probleem. Maar zo’n mountainbike tussen je benen voelen plakken als je een berg afrijdt… mmmm, toch niet echt mijn ding. Maar door een verliefde bril ziet zelfs “door de modder ploeteren” er rooskleurig uit. Minder rooskleurig werd het verhaal toen ik na een salto en rondvliegende fiets tegen de grond kwakte.  Of die keer dat ik in de gracht belandde met mijn fiets op mijn pijnlijke lijf. De “help… help…” klinkt nog steeds als een pijnlijke kreet in mijn hoofd.

Soit, mountainbiken is dus niet mijn ding.Het niet te temmen beestje staat dus in het tuinhuis weg te kwijnen.

“Waarom verkoop je ‘m niet en koop je een koersfiets? Dan kan je gewoon afzien op de baan?“

Aha, da’s een goed idee.Want jawel, ik hou van de buitenlucht en de wind in je gezicht. En ik ken ze wel, de wielertoeristen die vol passie en plezier praten over hun hobby. Het werkt aanstekelijk.

Een koersfiets kopen, dat ga ik doen! Even 2dehands.be checken. Ik sta versteld van het aanbod! De ene doet ‘m weg wegens “ blessure”, “na zwangerschap geen zin meer”, “heb een nieuwer model gekocht” en zelfs eentje “na relatiebreuk geen zin meer” ;-). Mijn oog valt op een roze fiets die wel eens mijn nieuwe vriend zou kunnen worden. Ik lees vol interesse de specificaties…. framemaat?Oesje geen idee. Voor ik het weet zit mijn lief  op zijn knieën met een lintmeter in de hand om mijn binnen beenlengte te meten. Nooit gedacht dat een fiets kopen zo plezant kon zijn 😉

Mijn maat matcht met de roze fiets, jeuj! Dju, er zijn nog andere geïnteresseerden. Vlug een hoger bod doen! Spannend! Een nieuwe wielertoerist in wording wacht vol ongeduld op een positief antwoord!

Geena Lisa

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.