Liefde voor boeken

Ik ben zot van boeken. Nieuw, oud, fictie, non-fictie: als het me boeiend lijkt of nieuwsgierig maakt, zal ik het lezen.

tatiana

© Peer-Studio

Ik spendeer heel wat tijd onderweg, en niet elke afspraak sluit perfect aan bij de andere. Daarom heb ik altijd enkele boeken in mijn wagen liggen. Al heb ik maar tien minuten vrij tussen twee afspraken door: dat is voor mij meer dan voldoende om er gauw enkele pagina’s door te jagen.

Of ik nu jarig ben of de Kerstman langskomt: altijd zijn er tijdens de pakjesparades wel boeken voor me bij. Maar zelfs dan is mijn honger vaak nog niet helemaal gestild.Zelf vind ik het ook altijd heel persoonlijk om een boek cadeau te geven.Van vrienden,familie.. vind ik het ook altijd super als ze er iets persoonlijk inschrijven.

Ik vind snuisteren in de gigantische boekencollectie op 2dehands.be ge-wel-dig. Die spanning wanneer je een boek dat al lang op je verlanglijstje staat voor een prikje kan kopen, of wanneer je een lang vergeten kinderboek onverwachts weer tegenkomt tijdens het surfen: dat is gewoon zalig.books

En dan heb ik het nog niet eens gehad over die heerlijke geur van oude boeken. Vers van de boekenpers ruiken ze al fantastisch, maar een boek dat bewaard werd op zolder in een kartonnen doos, daar kan niéts boven.

En het verhaal achter zo’n gebruikt exemplaar, met bovenaan in schoonschrift de naam van de vorige eigenaar? Dat wakkert je eigen fantasie over de reis van zo’n boek alleen maar aan. Of die van mij toch. En dan krijg je zomaar twee verhalen voor de prijs van één!

Tatyana

 

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.