Vintage is hipppp, eco én voordelig!

Schermafbeelding 2016-04-06 om 10.04.34

Niks zo leuk als met iets nieuws thuiskomen dat én leuk én ecologisch én voordelig is. Maar als je er bovenop nog eens een gelukzalig gevoel in je buik van krijgt dan is het er echt “boenk op”.

Zo heb ik onlangs tweedehands de koffielepels uit m’ n jeugd teruggevonden. Toe ik ze zag kreeg ik flashbacks van uit de 70’s. Op woensdagnamiddag naaidag bij ons thuis, de bomma’s en mijn moeder druk in de weer met patronen knippen uit de Burda, overal stofjes, spoeltjes en dozen met kleurige knopen en linten. En ik daartussen , af en toe diensdoend als paspop, maar meestal mee aan het prutsen met al dat spul. Ik vond het gewèldig en dan vooral de koffiepauze, met een patééke van bij de bakker om de hoek én die lepeltjes met bamboe handvat.

Ze passen als een mooi puzzelstukje in mijn herinneringen, want m’n hele jeugd heb ik met die lepeltjes zelfgemaakte pudding van mijn papa, pateekes op woensdag en een gezond yoghurtje voor t naar schoolgaan, gegeten.

De lepeltjes zijn met stille trom uit onze keukenla verdwenen, mijn moeder weet ook niet meer hoe dat precies ging. Maar toen ik het huis uit ging en zo’n beetje mijn uitzet samenstelde uit de spullen die mijn moeder toch ‘dubbel’ had bleef er alleen een taartschep met bamboeheft over en ook die heeft met de jaren de geest gegeven. Een bamboe handvat heeft ook last van de tand des tijds…

Maar nu heb ik ze dus terug en ze passen zalig goed bij mijn 2016- uitzet. Ik ga nog es verder neuzen naar ‘nieuwe’ memorabilia waar een ander vanaf wil en die ik graag wil koesteren, misschien dat ik nog zo’n taartschep met bijpassende vorkjes op de site vind.

Ik heb in elk geval ook al zo’n ‘vintage’ borstel/spiegel-set gevonden die mijn bomma op haar boudoirtafel had liggen. Zo eentje waar je haar, als je het daarmee borstelde, er uit ging zien alsof je net twee vingers in de stekker had gestoken. ‘Coupe electra’..Niet bruikbaar dus, maar wel moooi voor kleine meisjes die graag ‘prinses ‘ willen spelen…Ik ga dus maar eerst op zoek naar die taartschep .

Martine Prenen

IMG_3368

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.