Waardevolle ontmoeting

Fabienne-400x283In alle haast moesten we de schouw in ons huis afbreken en weer opnieuw opbouwen. Dat was geen eenvoudige zaak en het kost ook nogal wat, helemaal lastig omdat het niet voorzien was. De werken vorderen nu op het ritme van ons budget. En dat gaat dus niet zo hard, aangezien ik met vervroegd pensioen ben. Maar dit soort taken moet ook niet te lang aanslepen in ons landje. Want de koude staat altijd weer eerder aan de deur dan verwacht…
Mijn echtgenoot had het idee om eens op internet te gaan rondsnuisteren om te zien of het lukt om materiaal te vinden aan democratische prijzen. En liefst niet te ver van waar we wonen. Op die manier zouden we de werken snel kunnen afmaken, zonder al te zeer de broekriem aan te moeten snoeren.

De zoektocht naar de nodige bakstenen om de schouw en een nieuwe muur op te bouwen, duurde maar enkele dagen. Toen stuitten we op precies het ideale zoekertje: het soort steen, de hoeveelheid, de plaats en de prijs, alles kwam overeen met wat we wensten.

Een mailtje en een telefoontje later, en de deal was al snel voor elkaar. We maakten een afspraak met de verkoper om even de stenen te komen checken, het was Fabienne1-400x266op enkele stappen van bij ons. Tussen de handdruk en een babbeltje door, stelde de man ons zelfs voor om de paletten met stenen bij ons te komen afleveren. Werkelijk perfect geregeld allemaal, en veel gezelliger dan in de winkel. En een pak goedkoper natuurlijk!

Nu staat al het materiaal dat we nodig hebben om de werken af te maken klaar. En bovenal hebben we een heel vriendelijke mens ontmoet, eerlijk en behulpzaam. En dat mag best eens gezegd worden in deze tijden.

door Fabienne

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.