5 auto’s die origineel doen met deuren

Een auto is een auto, niet? Wel, neen. Wie van plan is in 2016 alvast minder als een grijze muis en met meer originaliteit door het leven te gaan, kan dat voornemen alvast etaleren met z’n auto. Hier zijn 5 auto’s die origineel doen… met deuren.

Mazda RX-8

 Mazda RX-8De Mazda RX-8 is origineel van top tot teen. Hij heeft een wankelmotor en achterwielaandrijving. En het is een echte sportauto. Zo één die wakker ligt van het gevoel dat hij je geeft, niet alleen van de snelheid. Uiteraard doet hij ook origineel met z’n deuren. In dit lijstje verdient hij z’n plaats door naast (achter is eigenlijk accurater) z’n grote voordeuren ook nog kleine tegengesteld openende deurtjes te hebben. Die zorgen ervoor dat je toegang tot de achterbank verschaffen geen heuse klauterpartij wordt. En het beste komt op het laatst: zo’n RX-8 kost tegenwoordig echt niet veel meer.

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster

De Coupé van Hyundai past in het gamma naast de i30, maar hij is niet op dat Europese platform gebaseerd. Z’n bodemplaat komt uit het internationale gamma. Maar dat doet hier niet erg veel ter zake. De Veloster staat hier te blinken omdat hij aan de bestuurderskant één grote deur heeft en aan de passagierskant pronkt met twee kleine deurtjes. Erg populair is het model niet, dus de zoektocht kan even in beslag nemen. Maar dan heb je wel écht iets apart.

Opel Meriva

Opel Meriva

Opel z’n eerste Meriva-generatie was erg voorspelbaar. Een kleine, op de Corsa gebaseerde monovolume die vooral functioneel was. Maar de tweede generatie werd groter en het kriebelde bij de Duitsers om ook eens wat anders te doen. En daarom gaan de achterste deuren in tegengestelde zin open. En dat is niet zomaar – er is over nagedacht: kinderzitjes bevestigen is bijvoorbeeld een pak makkelijker en om je kleine uk in de gaten te houden want die kan niet zomaar gaan lopen.

Mini Clubman

Mini clubman 1

De Clubman is de break van de kleine ‘gewone’ Mini. De nieuwste generatie is net gepresenteerd en dat is vooral goed nieuws voor wie op zoek is naar een origineel ogende auto. Alsof het Mini-lijnenspel nog niet genoeg was, doet de Clubman ook wat aparts met de deurtjes. Achteraan zit geen kofferklep zoals gebruikelijk is, maar twee kleine deurtjes. Vooral handig als je eens iets langers mee wil zeulen, want dat blijft makkelijker open staan. En aan de zijkant doet de kleine Clubman ook apart. Links één gewone deur, rechts twee kleintjes. Ze bestaan overigens ook in een lichte-vracht-variant.

Peugeot 1007

Peugeot 1007

Ja, er staat zelfs een stadsautootje in deze lijst. De Peugeot 1007 werd in 2004 gelanceerd en bleef in het aanbod tot 2007. Een handig ding, want voor z’n beperkte afmetingen verschietachtig ruim omdat hij wat wegheeft van een monovolume. Maar z’n belangrijkste kenmerk: twee gigantische schuifdeuren. Elektrisch bediend nog wel. In- en uitstappen op smalle supermarktparkings is er kinderspel door.

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.