Dit zijn de beste occasies van het moment

Elk jaar doet de Duitse keuringsinstantie TUV onderzoek naar wat de beste occasies zijn. Hoe minder mankementen een auto vertoont na een bepaalde tijd, hoe hoger de auto scoort. De statistiek biedt op die manier ook inzicht in welke auto’s algemeen gezien het best onderhouden worden. Dit zijn volgens hen de beste tweedehandswagens van het moment.

2 – 3 jaar

De Mercedes B-Klasse. De monovolume broer van de A-Klasse heeft het minste gebreken van allemaal. Op plaats 2 en 3 staan overigens nog twee Mercedessen: de GLK en de SLK.

bklasse

4 – 5 jaar

In de categorie van 4 tot 5 jaar oud is het de in België gebouwde Audi A1 die het minst mankementen achter z’n naam heeft staan. Ook hier volgen Duitsers in het kielzog van dit lijstje: de BMW Z4 en Audi Q5.

audiA1

6 – 7 jaar

Hier komt de Porsche 911 boven drijven. En dat heeft wellicht niet alleen te maken met z’n bouwkwaliteit, maar ook met het feit dat wie een 911 koopt (meestal) niet bespaart op onderhoud. Een Toyota Prius en VW Golf Plus maken de rest van het ereschavot uit.

porsche

8 – 9 jaar

Een identieke top 2 als hierboven. Maar de Mazda MX-5 vervolledigt de Top 3 hier.

mazda mx5

10 – 11 jaar

Hier krijgt de 911 het gezelschap van twee Toyota’s. Niet de Prius, maar compacte monovolume Corolla Verso blijkt erg goed bestand tegen de tand des tijds, op de hielen gezeten door compacte SUV RAV-4.

toyota corolla

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.