Hoe belangrijk is de tweedehandsmarkt voor design in België?

Frederic Rozier, organisator van Designmarkt Gent is al sinds zijn 11de gepassioneerd en actief bezig met design. Hij wil design bereikbaar maken voor een grote groep mensen, en is dus dé geknipte persoon om deze vraag te beantwoorden.

Designmarkt GentDe tweedehandsmarkt is héél belangrijk voor design: op 2dehands.be wordt actief gezocht naar interessante stukken. Ook door handelaars, ja.”

Sinds 2dehands.be populair is, wordt er minder weggesmeten. En dat is interessant voor designliefhebbers en handelaars. Zo kijken handelaars op 2dehands.be vaak uit naar interessante vintage en designstukken. Zelf heb ik een paar keer geluk gehad: onlangs kocht ik nog een zeldzaam exemplaar van meubelontwerper Willy van der Meeren. Doordat handelaars op tweedehandssites vaak tegen elkaar opbieden, krijgen particuliere verkopers dikwijls toch een goede prijs voor een stuk waarvan ze zelf de waarde niet altijd kunnen inschatten. Die waarde kan nogal schommelen en hangt natuurlijk ook af van locatie en kwaliteit. België is dan ook een belangrijk designland: er is veel en er valt veel te ontdekken.

Kom op 8 en 9 november maar eens kijken op Designmarkt Gent.

Gerenommeerde handelaars bieden er hun objecten te koop aan: van zeer betaalbare stukken die passen in elk interieur en in elk budget, tot exclusieve collector’s items. Bovendien valt er vanalles te beleven én te leren. Je kan een stuk door een expert laten schatten, je krijgt interieuradvies, je kan workshops bijwonen, en de themaexpo LOSTNFOUND wordt gepresenteert door Lucien Engels.

Designmarkt Gent

 

Designmarkt Gent praktisch

Wanneer? za. 8 en zo. 9 november 2014 van 10-18u

Waar? ICC Gent

Toegang? € 8 per persoon

Thema? LOSTNFOUND Belgian Design Heroes

Meer weten? Kijk op www.designmarkt.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

heller zegt:
04 november 2014 - 18:55

ik ben zeer tevreden van 2 de hands.