Hoe richt ik een kleine ruimte in?

Capture1Corentine Delepine van Stay at Home is een grote fan van vintagemeubels. Ze gaat voor klanten actief op zoek naar de stukken van hun dromen. Onder meer via 2dehands.be. Wij vroegen haar tips en inspiratie.

Dat de creatieve Corentine (25) verzot is op interieur is een understatement. Ze huurt samen met haar partner een flat in een oude cinema in Henegouwen. Die richtte ze met veel smaak in met betaalbare meubels. En daarvoor bracht ze heel wat tijd door op 2dehands.be. Het resultaat? “Aan elk stuk in ons interieur hangt een verhaal: dat maakt onze flat net iets specialer.” Ook nu nog doet deze jongedame niets liever dan surfen op 2dehands.be op zoek naar verborgen vintagepareltjes. Omdat ze ‘jammer genoeg’ niet alles zelf kan kopen, deelt ze haar vondsten met gelijkgestemden op haar Facebookpagina Stay at Home.

Tips van Corentine:

“Op 2dehands.be iets gezien dat je écht wil? Ga er dan 100% voor!”

Overtuig de verkoper met argumenten, en vertel hem waarom je dit object zo graag wil. Bel de verkoper op als je het telefoonnummer kent. Een persoonlijk gesprek heeft dikwijls meer impact. Vraag gerust meer foto’s en laat je zeker niet afschrikken door de locatie. Is het object van je dromen af te halen aan de andere kant van het land? So what?! Dan heb je meteen een goeie reden voor een uitstapje.

“Lichte muren en spiegels maken een kleine ruimte visueel groter.”

Je muren schilderen in een neutrale, lichte kleur is altijd een goed idee. Ben je verzot op kleur? Kies dan voor accenten zoals een gekleurde strook. Of schilder/behang 1(stuk van je) muur om een apart meubelstuk in de kijker te zetten. Zorg ervoor dat de vloer zichtbaar blijft. En vermijd te hoge meubelen. Maak gebruik van je muren: hang er rekjes of kubussen aan en zet er boeken, plantjes en mooie objecten in. Hang meerdere spiegels aan dezelfde muur: zo lijkt je kamer meteen een stuk ruimer. En ruim op: dat is hét geheim om meer ruimte te creëren.

delphine3

delphine4

delphine1

delphine2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *