7 tips bij het kopen van een 2dehands iPhone

De nieuwe iPhone 8 en X zijn er. Ideaal om voordelig een ouder model op de kop te tikken, zoals de iPhone 5 of 6. Toch let je best even op wanneer je op zoek gaat naar een tweedehands toestel en houd je onderstaande tips steeds in gedachten.

Tweedehands iPhone

1.      Kies het juiste moment

Denk je eraan om een tweedehands iPhone aan te schaffen? Dan is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat Apple ieder najaar een nieuwe iphone onthult. Zo stelde de Amerikaanse technologiereus op 12 september de iPhone 8 en X voor. 2dehands.be wordt volgens de traditie rond deze tijd overspoeld door oudere modellen. Dit betekent dat je niet alleen meer keuze hebt, maar ook dat er meer ruimte is om over de prijs te onderhandelen.

2.      Vergelijk prijzen

Uiteraard is een tweedehands model goedkoper dan een gloednieuwe iPhone, maar let op: als het té mooi klinkt om waar te zijn, is het meestal niet waar. Een té lage prijs kan wijzen op oplichterij of op een fake toestel. Vergelijk daarom steeds meerdere zoekertjes om een idee te krijgen van de gangbare prijs voor een specifiek model.

3.      Let op de foto’s

Sommige verkopers plaatsen uit luiheid productfoto’s van het internet bij hun zoekertje. Soms is dit echter ook een poging om iets te verbloemen. Daarom vraag je best altijd achter zelfgemaakte foto’s, vanuit alle hoeken. Zo weet je zeker hoe het toestel er in het echt uitziet.

4.      Vermijd gestolen iPhone

Ga niet in op zoekertjes die iCloud lock (vergrendeling op afstand/diefstalbeveiliging) vermelden. Meestal gaat het hier om gestolen toestellen, die bovendien door het activeringsslot onbruikbaar zijn. Daarnaast kun je ook steeds vragen om een aankoopbewijs. Aangezien iPhones niet de goedkoopste toestellen zijn, houden veel mensen hun bewijsjes bij. Tevens kun je zo checken of het toestel nog onder garantie valt. Apple biedt zelf één jaar garantie aan, maar dankzij de Europese wetgeving heb je recht op een garantie van twee jaar.

5.      Controleer de verkoper

Op 2dehands.be kun je steeds de reputatie van verkopers controleren aan de hand van ons waarderingsysteem. Door positieve of negatieve ervaringen van andere kopers, kun je de betrouwbaarheid van iemand beter inschatten.

6.      Haal de iPhone zelf op en controleer de staat

Ga het toestel bij voorkeur persoonlijk ophalen. Aan de hand van foto’s krijg je al een beeld van krassen of deukjes, maar wanneer je hem zelf ophaalt, kun je de iPhone nog eens grondig controleren. Test de knoppen, de touchscreen, de camera, de flits, de luidsprekers… Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en vermijd je een miskoop.

7.      Reset naar fabrieksinstellingen

Tot slot check je best nog even met de verkoper dat hij de iPhone terugzet naar fabrieksinstellingen. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zijn dat er nog een Apple ID gekoppeld is aan het toestel en deze kun je niet zomaar resetten. Zorg daarom dat alle gebruikssporen gewist zijn voor je een tweedehands iPhone koopt, zodat je met een schone lei kunt beginnen.

 

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.