Koloniseer de maan in Anno 2205!

Anno1

Anno 2205 is de zesde game in de Anno-serie en speelt zich net als Anno 2070 af in de toekomst. Het is een real-time strategy game (net zoals Age of Empires, Command & Conquer, Stronghold, Supreme Commander, SimCity) en het is dé citybuilder waar de trouwe community ongetwijfeld al jaren op zat te wachten!

Waar Anno 1701 zich afspeelde in een mild klimaat met vooral bossen, Anno 1404 de Westerse en Oosterse beschaving met elkaar in contact bracht en Anno 2070 zich voor het eerst in de toekomst afspeelde, gooit Anno 2205 het wederom over een andere boeg: in deze editie hebben spelers de mogelijkheid om kolonies op de maan te stichten. De game streeft een zo hoog mogelijk realisme na. Zo werd er in samenwerking met een aantal futurologen een zo waarschijnlijk mogelijke toekomstvisie geschetst.

De klimaatproblemen die je kende van Anno 2070 zijn van de baan, maar nu zit de aarde met een gigantisch energieprobleem, waarvoor de oplossing wel eens op de maan zou kunnen komen te liggen, namelijk in de vorm van Helium-3 (brandstof voor fusiereactoren). Voor de speler komt het erop neer om economische welvaart te creëren, steden te bouwen en naar de maan te trekken. Je begint met een bescheiden aantal huisjes om op die manier inwoners aan te trekken. Vervolgens moet je deze mensen werk verschaffen. Dat doe je door fabrieken neer te poten. En zo gaat het almaar verder. Naarmate je verder komt in het spel, zullen er nieuwe klassen van mensen ontstaan maar zullen tegelijk ook de behoeften van je inwoners groter worden… Aan jou om heer en meester te blijven in je eigen universum!

In Anno 2205 kan je op verschillende kaarten aan de slag. Je begint op een “temperate” gedeelte, en evolueert gaandeweg naar “arctic” en “moon”. Elke zone heeft zijn eigen inwoners en gebouwen.

anno4

Nog een aantal nieuwigheden in vergelijking met eerdere Anno-games:

– Je hebt geen marktplein meer nodig in het centrum van je woonkern wil je je activiteiten uitbreiden.
– Resources hebben geen limiet meer. Je economie zal dus niet tot stilstand komen omdat een ijzerertsmijn is uitgeput.
– De prijs van de goederen die je verkoopt wordt bepaald door wat andere spelers wereldwijd verhandelen.

In dit spel is het een kwestie van continu bijschaven. Kortom, Anno 2205 is een kraker van een game: je zal willen blijven spelen!

Ben je nog op zoek naar andere games aan een scherpe prijs? Neem dan zeker een kijkje in de rubriek Computer & Game Consoles. Je vindt er voor elk wat wils!

anno3

 

anno2

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.