Wakker het voetbalvuur in je aan met FIFA 16!

fifa4

Na een winteronderbreking van bijna 2 weken heeft de Belgische voetbalcompetitie zich intussen weer helemaal op gang getrokken… Op naar de play-offs! Ben jij net als ons ook zo gek van dit fantastische balspel? Dan zal je ongetwijfeld helemaal weg zijn van FIFA 16, het nieuwste deel in de voetbalreeks van EA (Electronic Arts).

Voetbal draait terug om… voetbal

FIFA 16 (zijn grote concurrent is Pro Evolution Soccer) staat in alle spelkenmerken een tikkeltje verder dan zijn voorganger FIFA 15. Waar je in FIFA 15 nog werd weggelopen door de sprintcapaciteiten van je tegenstander, is dat in de nieuwste FIFA niet meer het geval. Het volstaat niet langer om één bepaalde voetbalkwaliteit uit te spelen. Je zal dus het spel helemaal zélf moeten maken. Tiki-takavoetbal en een steekpass middendoor vereist nu héél wat training. Dit levert een voetbalspel op dat heel realistisch wordt weergegeven en waarbij er meer zorg nodig is bij het opbouwen van een aanval dan in FIFA 15. Achteraan in je elftal komt het erop neer om als een eenheid te verdedigen.

Nieuwe stadions en supportersliedjes

fifa2

FIFA 16 innoveert verschillende vlakken. Zo hebben de makers van FIFA 16 maar liefst 900 liedjes in het voetbalspel gestoken, waaronder ook “Allez Paris” van Paris Saint-Germain. Er werden ook 9 nieuwe voetbaltempels toegevoegd: Stade Vélodrome (Olympique Marseille), Borussia Park (Mönchengladbach), Carrow Road (Norwich City), CenturyLink Field (Seattle Sounders), El Monumental (River Plate), Fratton Park (Portsmouth), King Abdullah Sports City (Al-Ittihad en Al Ahly), Vicarage Road (Watford) en het Vitality Stadium (Bournemouth). Ook werd meer aandacht besteed aan de dynamische weersomstandigheden. Zo kan het weer plots veranderen van mist naar regen en van regen naar sneeuw. Daardoor worden voetstappen duidelijk zichtbaar.

Grafisch een stap vooruit

Een groot verschil met FIFA 15 is dat de meest bekende spelers in FIFA 16 een update hebben gekregen. Zo hebben ze iets meer kleur gekregen, meer schaduw en zien ze er minder ‘plastisch’ uit. Kortom: de uiterlijke gelijkenissen van virtuele spelers op hun evenbeeld ‘in real life’ zijn weer een tikkeltje beter en alle bewegingen ogen net iets realistischer. FIFA 16 is spek naar de bek van elke voetbalfanaat!

FIFA 16 is beschikbaar op Playstation 4, PC, PlayStation 3, Xbox 360 en Xbox One.

Ben je nog op zoek naar andere games aan een scherpe prijs? Neem dan zeker een kijkje in de rubriek Computer & Game Consoles. Je vindt er voor elk wat wils!

fifa3

fifa1

 

 

 

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.