Tips en tricks: zo wordt 2dehands.be nog leuker!

Waarom komen mensen bij ons? Zeker niet alleen om iets bij te verdienen, of goedkoop de leukste producten te vinden. Voor veel gebruikers is de fun van het speuren minstens zo belangrijk. Of ze krijgen een kick van het onderhandelen. En voor sommigen is het een manier om andere mensen gelukkig te maken met spullen die ze zelf niet meer nodig hebben. Of je nu vindt dat je zo-goed-als-nieuwe rokje een tweede leven verdient, of omdat je hoopt dat ene collector’s item op de kop te tikken, met deze tips & trucs wordt handelen op 2dehands.be nóg leuker.

2dehands.be_verkopen

Kopen

Het belangrijkste van het 2dehands.be-succes is het enorme aanbod. Je vindt altijd wat je zoekt. Maar wat dan als je wat je zocht hebt gevonden, tegen een scherpe prijs? Hoe zorg je er dan voor dat je het in handen krijgt?
Tip 1: Een chatter is rapper, en een beller is sneller

De populairste zoekertjes op 2dehands.be staan vaak snel op ‘gereserveerd’. In die gevallen is het handig snel te handelen en geldt het oude adagium ‘een beller is sneller’. Ook chatten gaat héél erg snel en makkelijk. Hou wel een beetje rekening met de verkoper; we begrijpen wel dat je die skinny jeans het liefst dezelfde avond nog wilt reserveren, maar bellen na 22.00 uur wordt door de meeste verkopers niet gewaardeerd. Chatten kan wel nog steeds! Het grote voordeel van bellen is dat het koopproces meteen een stuk persoonlijker wordt en je snel kunt schakelen. Overwin je belvrees en zorg dat die skinny van jou is!

Tip 2: Serieus bieden

Op 2dehands.be willen mensen graag naar waarde beloond worden voor hun producten. Veel te laag bieden, levert je naast kribbige reacties ook een gemiste kans op. Met een bod dat leidt naar een gulden middenweg, houden zowel jij als de verkoper er een goed gevoel aan over. En dat is eens zo fijn als je besluit om je nieuwe aanwinst bij de verkoper op te halen.

Tip 3: Doe je huiswerk

Net zo goed als je te weinig kunt betalen voor een droomhoed, kun je er ook veel te veel voor betalen. Zorg dus dat je altijd een idee hebt van de waarde van het artikel dat je wilt kopen.

Tip 4: De gunfactor

De meeste gebruikers van 2dehands.be doen dit in hun vrije uurtjes. Ze hoeven niet te leven van hun bijverdiensten en het gaat ze vooral om de fun van het handelen. En dat is precies waarom ze die fiets uiteindelijk aan jou verkopen: er waren ook anderen die hetzelfde bedrag hadden geboden, maar ze gunnen het je omdat jij net zo sympathiek was aan de telefoon!

Verkopen

Zou het niet heerlijk zijn ruimte te creëren in je huis en daar nog voor te worden betaald ook? Je te ontdoen van de kleedjes en truitjes die – let’s face it – jouw kledingkast nu al jaren bewonen zonder dat ze er ooit iets voor terug hebben gedaan. Ze zijn te klein, te groot, of té roze met turquoise bloemenmotief. Zie je er tegen op om het daadwerkelijk te verkopen? Begrijpen we best, maar wie weet ontdek je snel de fun van het verkopen én extra centje te verdienen. Leuk voor je portemonnee én leuk voor je zelfvertrouwen: je bent nu officieel vintage kledingverkoper!
Tip 1: Check de gemiddelde verkoopprijs

Hoe beter je prijs, hoe sneller je verkoopt. Check voordat je je zoekertje online zet altijd wat er gevraagd wordt voor vergelijkbare producten en neem het gemiddelde als richtprijs. Tenzij je er van overtuigd bent dat je met strass ingelegde handgemaakte galajurk een uniek fashion item is waarvan geen tweede bestaat. Gebruik dan de tekst om uit te leggen waarom de jurk zo bijzonder is.

Tip 2: Maak goeie foto’s

Een foto bepaalt of mensen geïnteresseerd raken, of juist snel doorklikken naar het volgende rokje. Een goede foto zegt: ‘zo ga ik met mijn rokjes om’. Dus geen flitsfoto’s van je rokje op een rommelige vloer, maar trek hem aan en vraag een vriendin daar een foto van te nemen. En als je dat te persoonlijk vindt, hang het dan op tegen een leuke (effen) achtergrond.

Tip 3: Neem de tijd voor tekst

Hou bij het schrijven van een tekst altijd de potentiële koper in je achterhoofd. Verkoop je een mantelpakje? Ga dan voor een krachtige en zakelijke tekst, passend bij de carrièrevrouw die je hoopt te bereiken. Maar verkoop je een wollen jas die je op een markt in Parijs hebt gekocht, kies dan voor een meer persoonlijke advertentietekst; je koper is vast benieuwd naar het verhaal achter jouw voormalige pronkstuk.

Tip 4: Verwijs naar je andere advertenties

Heb je de smaak te pakken? De kans is groot dat je dan meer dan een zoekertje online gaat zetten. Vergeet dan niet in je tekst naar je andere advertenties te verwijzen – wie weet zijn je kopers ook geïnteresseerd in je roaring twenties jurk met pailletten. En als alle items uit je kleerkast als warme broodjes over de toonbank zijn gevlogen, is het tijd voor de volgende grote schoonmaak. Wedden dat je zo weer een stapel vol vintage kleding in de etalage hebt staan?

Reacties

Een reactie plaatsen bij dit bericht is niet mogelijk.